Syysloman lentotarjoukset

Valencia tiede ja taidekeskus

Nyt on aika varata syyslomamatkat 2021. Syysloma on hieman koulusta riippuen joko viikolla 42 tai 43. Kyseessä on suosituimpia matkustusaikoja. Koronatilanteen on ennakoitu helpottavan loppukesästä ja syysloman lennoille on varmasti kysyntää. Toistaiseksi kaikkia lentoreittejä ei ole vielä avattu, mutta jo nyt voit tehdä edullisia löytöjä. Sesonki nostaa hintoja ja moni tuskaileekin kalliiden matkojen kanssa. Koko perheen syyslomalle tulee helposti hintaa tuhansia euroja. Jatkolentojen kautta menevissä lennoissa syysloma ei välttämättä näy, sillä ilmiö on kansallinen eikä vaikuta esim. New Yorkista -> Miamiin oleviin lentoihin.

Älä huoli, varaamalla lennot ennen kesää löydät vielä hyviä lentotarjoksia syyslomalle. Kannattaa toimia nopeasti ja varata lennot heti. Alla näet esimerkkejä syysloman lennoista ja pääset helposti selaamaan lentoja.

Bangkok on hyvä lomakohde syyslomalle. Thaimaassa on takuulla lämmintä. Lomaan on helppo yhdistää myös rantalomaa. Taksi Bangkok-Hua Hin maksaa 50-80 €/suunta. 200 kilometrin matka taittuu kivasti maisemia katsellen. Budjettimatkailija voi valita bussikuljetuksen ja säästää useita kymppejä, mutta matka-aika pitkittyy ja matkustusmukavuudessa voi olla parantamisen varaa.  Etukäteen voi tilata hyvän ja laadukkaan taksin ja myös hotellit auttavat lentokenttäkuljetusten kanssa. Toisinaan ilmainen lentokenttäkuljetus voi kuulua jopa kalliimpien hotellien palveluun, mutta tämä koskee usein lyhyempiä matkoja esim. saman kaupungin sisällä.

Suorat syyslomalennot Finnairilla Helsinki-Bangkok (pe-su) 18.-24.10. hintaan 699 €. Lento lähtee sopivasti klo 17.30 perjantaina ja aamulla olet jo Bangkokissa paikallista aikaa klo 07.15. Takaisin Suomeen lähdetään sunnuntaina klo 8.55 ja saavutaan Helsinkiin klo 15.15. Reilun satasen edullisemmin pääset Turkish Airlinesin välilaskullisilla lennoilla hintaan 561 €. Tässä tilanteessa kannattaa suosisia mahdollisuuksien mukaan suoria lentoja, joissa on paremmat lentoajat ja lyhyempi lentoaika.

Madrid on ilmaltaan mukava vielä lokakuussa. Madridista löytyy edullisia lentoja eteenpäin vaikka Lissaboniin ja voit yhdistää kaksi erilaista kaupunkia samaan matkaan. Usein Madrid-Lissabon lennot maksavat vain 50-100 € edestakaisin. Vuokra-autolla pääsee kivasti Välimeren rannalle Alicanteen tai luotijunalla kiehtovaan Valenciaan. Valencia on ehkä hieman aliarvostettu, mutta nähtävää on vaikka kuinka paljon. Poikkeuksellisen hieno paikka on Valencian tiede ja taidepuisto. Toki Madridissa löytyy varmasti nähtävää myös koko syyslomaksi.

Välilaskulliset lennot Amsterdamin kautta (pe-la) 18.-24.10 KLM Helsinki-Madrid löytyvät hintaan 199 €. Myöhemmin saattaa avautua vielä suoria lentoreittejä, mutta todennäköisesti hinnat ovat 200-300 €. Myös lyhyemmille matkoille löytyy lentoja samaan hintaluokkaan.

Berliini on Saksan edullisimpia kohteita. Hotellit ovat sopuhintaisia ja ravintolaruoka keskimäärin halvempaa kuin Saksan muissa suurissa kaupungeissa. Berliinissä ilma alkaa viilenemään lokakuun lopussa. Lämpötila on päivisin 15 asteen tienoilla. Ilma sopii hyvin nähtävyyksien kiertelyyn ja eri kaupunginosat poikkeavat todella paljon toisistaan. Julkinen liikenne on edullinen ja Berlin Welcome Card maksaa 4 päivältä 40 €, mikä parasta lapset matkustavat aikuisen mukana ilmaiseksi (alle 15v). Kortilla on käytössä kaikki julkinen liikenne ja lisäksi sillä saa alennusta eri nähtävyyksien pääsymaksuista. Vaihtoehtona on toki myös vuokra-auto, jolla voi kiertää mukavasti Berliinin ympäristöä. Berliinissä on myös tuhansia yhteiskäyttöisiä sähköautoja, joita voi varata esim. WeShare-sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta on Berliinissä tarjolla jopa yli 1 000 VW eGolfia. Tällä hetkellä ajaminen maksaa 0,29 €/km + 1 € aloitusmaksu tai 58 €/vrk (sis. 100km). Hintaan kuuluu lataukset ja parkkimaksut. Normaalisti n. 70 km päässä Berliinistä sijaitseva Tropical Islands -kylpylä on suositelun arvoinen, mutta lokakuussa voinee suositella vain omalla riskillä.

Pitkä viikonloppu syyslomalla on juuri sopiva ja lentokin on vain karvan yli kaksi tuntia. EasyJetillä maksaa suorat lennot viikoilla 42-43, hieman lähtöajasta riippuen vain 70-80 €. Vastaavat suorat lennot maksavat Finnairilla hieman alle 200 €. Finnairin etuna on paremmat lentojen lähtöajat.

Dubai on syyslomien uusi hittikohde. Päivälämpötilat ovat syysloman aikaan 35 asteen nurkilla. Dubai sopii erityisesti hyvistä hotelleista ja ostoksista pitäville. Taattua lämpöä ja aurinkoa syyslomaan. Välilaskulliset Turkish Airlinesin lennot 18.-24.10. maksavat alle 400 €. Suorista FlyDubain lennoista tulee maksaa noin 550 €.

Päivitämme artikkeliin vielä lisää lentoja ja suosituksia hyvistä hotelleista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *