Näin löydät halvimmat lennot

Näillä vinkeillä löydät halvimmat lennot. Lentojen hinnat määrittyvät kysynnän mukaan. Hinnat vaihtelevat viikoittain tai jopa päivittäin. Tänään lentoa voidaan myydä halvemmalla tai kalliimmalla kuin huomenna. Tutkimusten mukaan lennot kannattaa varata sunnuntaisin. Sunnuntaina lentojen hinnat ovat alimmillaan. Perjantai on taas tutkitusti kallein päivä ostaa lennot.

Vältä suosituimpia loma-aikoja jos haluat matkustaa halvalla. Hiihtolomalla matkat ovat aina kalliimpia. Mikäli pystyt matkustamaan juuri ennen hiihtolomia, saat matkat selvästi halvemmalla. Sama pätee jouluun. Joulukuun alussa lennot ovat edullisia, kunhan paluulento on ennen joulukuun puoliväliä. Samoin tammikuun toisella viikolla lennot taas halpenevat. Elokuun puolivälissä on myös edullisia lentoja kun koulujen lomat ovat loppunee.

Lentojen hintaan vaikuttaa myös matkakohteen sesonki. Sadekaudella Thaimaahan on halvemmat lennot. Karibialle pääsee halvalla hurriaanikaudella. Etelä-Eurooppaan on halvempi matkustaa talvella. Euroopassa lomat ovat usein elokuussa ja tämä näkyy monien kohteiden hinnoissa.

Lennot ovat halvimmillaan 1-3 kuukautta ennen matkaa. Matkaan ollessa aikaa alle 30 vuorokautta, alkaa lentojen hinnat nousemaan nopeasti. Poikkeuksena on hiihtolomat yms., jolloin lennot kannattaa ostaa heti lippujen tullessa myyntiin. Samoin kesälentoja kannattaa ostaa jo joulun/tammikuun alennusmyynneistä.

1. Käytä incognito tilaa selaimessa (yksityinen selaus). Näin aiempi selaushistoriasi ei vaikuta lennon hintaan.

2. Osta lennot sunnuntaina.

3. Osta lennot viimeistään 30 vuorokautta ennen matkaa.

4. Hyödynnä erilaiset kampanjat ja alennusmyynnit.