Paras luottokortti matkalle

Matkalla on lähes poikkeuksetta mukana luottokortti. Vertailimme luottokortit ja kerromme mikä on paras luottokortti matkalle. Matka kannattaa aina varata luottokortilla. Mikäli matkanjärjestäjä tai lentoyhtiö menee konkurssiin, saat matkasta maksamasi rahat takaisin. Luottokortin avulla voit kerätä lentopisteitä, päästä lentokentän loungeen tai säästää rahaa. Toki tärkeää on valita luottokortti, joka käy kaikkialla maailmassa. Valitsemalla vääränlaisen luottokortin saat etujen sijasta vain korkeita kuluja. Luottokortteja löytyy kuukausimaksullisia ja ilmaisia. Luottokortin korko vaihtelee paljon, samoin saatavilla oleva luottoraja. Kannattaa miettiä mihin käyttöön luottokortti tulee, tarvitseeko oikeasti luottokorttia saadakseen luottoa vai käyttääkö luottokorttia vain matkoilla.

Yleisesti voidaan tode Visalla ja MasterCardilla olevan kattavin verkosto. Näiden osalta riittää normaalisti yksi luottokortti. Diners Club houkuttelee lounge-eduilla, jotka tosin nykyään maksavat (19 €/käynti Finnair Plus Diners Club). Diners Club ei kuitenkaan käy kaikkialla maailmassa, eikä tästä syystä sovellu ainoaksi luottokortiksi. American Express on brändännyt itsensä erilaisilla Platinakorteilla ja palveluilla. Amex ei kuitenkaan käy kaikkialla maailmassa.

Halvin kaikille saatavilla oleva luottokortti on S-pankin Visa. Asiakasomistajille ei ole vuosimaksua. Todellinen vuosikorko on 6,9 %. Luottoraja on maksimissaan 5 000 €. Suosittelen S-Pankin Visaa, mikäli käytät luottoa. Keräät samalla kortilla helposti myös S-bonusta ja saat 0,5% maksutapaedun S-ryhmän toimipisteissä. Hypon asiakkaille Hypo MasterCard on koroltaan halvin, todellinen vuosikorko 5,3%. Luottokortti edellyttää kuitenkin Hypo lainaa tai talletusta. Muille kuin Hypon asiakkaille todellinen vuosikorko on 12,5%. Kummallakaan näistä luottokorteista et saa kerrytettyä lentopisteitä.

Norwegian Visa on paras vaihtoehto jos maksat laskut 45 päivän sisällä. Luottokortilla on 45 päivää korotonta maksuaikaa. Todellinen vuosikorko on kuitenkin melkein 22%, mikäli et maksa 45 päivän sisällä. Norwegianilla lentävälle luottokortti on kuitenkin hyvä väline pisteiden keräämiseen. Normaaleista lipuista saa pisteitä 5% lipun hinnasta. Lisäksi Norwegian Visalla maksaessa ei tarvitse maksaa Norwegianin matkan varaamisesta luottokorttimaksuja. Muista ostoksista pisteitä kertyy 1% ostoksen summasta. Luottokorttiin sisältyy myös matkavakuutus. Luottorajaksi on mahdollista saada jopa 10 000 €.

Finnair Plus Diners Club on Finnairia käyttävälle hyvä vaihtoehto pisteiden keräämiseen. Pisteitä kertyy 2 per käytetty euro. Huonona puolena on 9% vuosikorko ja 50 € vuosimaksu. Myöskään matkavakuutus ei kuulu hintaan. Luottoraja on 1 000-5 000 €.Toinen hyvä vaihtoehto Finnairin Plus-pisteiden keräämiseen on Finnair Plus MasterCard. Etuna on luokorttiin kuuluva matkavakuutus. Lisäksi uudelle asiakkaalle annetaan 2 000 pistettä bonuksena. Luottokorttiin on saatavilla jopa 8 500 € luottoraja. Vuosimaksu on 60 € ja vuosikorko 9%.

Toki myös muille lentoyhtiöille löytyy luottokortteja esim. SAS löytyy luottokortit lähes vastaavilla ehdoilla kuin Finnairille.